december 11, 2018 Geen categorie Geen reacties

Graag nodigen wij jullie uit op onze eerste editie van ATELIER ‘LEVEN’.

Een namiddag met 6 workshops en aansluitend een biologische maaltijd die doorgaat op 12 januari 2019 in Zulte in de Waalbeekstraat 83.

Via Facebook ontvangen jullie meer details – zie bijgaande link.                                                            https://www.facebook.com/Atelier-leven-376855266389398/

Voor info en inschrijving, contacteer info@bio-compost.be

 

Voor de geïnteresseerden, hier wat meer info bij de workshops:

Begrijp, beleef en bescherm je vruchtbaarheid” door Rebecca
Ben je benieuwd naar of geboeid door je eigen vrouwelijke vruchtbaarheid en/of dat van anderen? Wil je ze beter leren begrijpen, beleven en beschermen? Tijdens deze workshop zullen bovenstaande vragen zo goed en duidelijk mogelijk beantwoord worden. Of je nu man of vrouw bent, het is een recht om de vrouwelijke vruchtbaarheid beter te leren begrijpen en beleven!

Composteren voor een vruchtbare bodem” door Marc

In deze workshop worden concrete oplossingen aangeboden voor een snel bodemherstel. Leer uw bodem kennen en duurzaam herstellen via aangepaste bodembewerking, kwalitatieve compostering, compostthee en groenbemestermengels.

Lekker koken met gierst” door Bénédicte

In deze workshop maak je kennis met verschillende smakelijke bereidingsmogelijkheden van gierst (hartig & zoet). Gierst is een graansoort rijk aan eiwitten en mineralen. Hierdoor heeft het een gezonde werking voor huid, haar en nagels. Het heeft de prettige eigenschap vlug gaar te zijn en is gemakkelijk te verwerken in allerlei bereidingen. Gierst is tevens zuiverend en heilzaam voor milt, maag en pancreas.

Natuurlijk ademen vanuit eutonie” door Gabriella

Tijdens de workshop zal het principe van de eutonie (methode Alexander) en de daaruit voortvloeiende natuurlijke adem (o.a. gebaseerd op de methode ‘Abspannen’ volgens H. Coblenzer) gedemonstreerd en door de deelnemers ervaren kunnen worden aan de hand van oefeningen. Een eutonische basis houding helpt het lichaam en de geest zich meer te verenigen waardoor een grotere aanwezigheid in het hier en nu als weldadig en rustgevend ervaren zal kunnen worden.

Bos-art : goesting krijgen in het buiten spelen” door Marie

In deze workshop confronteren we kinderen vanaf 6 jaar met rust, natuur en kunst. Na observeren en fantaseren creëren we een eigen kunstwerk met natuurlijke materialen.

Tenslotte evalueren we ons werk bij een aangenaam vuurtje en sluiten we aan bij de volwassenen voor een heerlijke maaltijd.

Jouw levensweg, van stenen en rivieren” door Damien

In de workshop word je uitgenodigd te voelen en te  begrijpen wat jouw ‘roeping’, jouw bijdrage kan zijn aan een gezonde wereld : een samenleving waarin alle mensen zich kunnen ontplooien en de natuur zich harmonieus  kan ontwikkelen.  Welke accenten wil jij leggen in je leven?  Wat vind jij belangrijk?  Wat wil je realiseren , zowel professioneel als daarbuiten?  Tijdens de workshop zet de natuur ons op weg.  We wisselen persoonlijke reflectie af met verdiepende gesprekken en creatief werk.

 

 

Written by Marc en Bénédicte Verhofstede-Versele